Sävehof upp i serieledning efter jätterycket i andra halvlek

Sävehof och Skuru går en jämn kamp om seriesegern.

Med tre matcher kvar av SHE står båda lagen på samma poäng.

Detta efter Sävehofs hemmaseger mot Önnered under torsdagskvällen.

Sävehofs damer tog under torsdagskvällen emot femteplacerade Önnered  – ett Önnered som hade fyra vinster på de fem senaste matcherna.

Hemmalaget började bäst och tog ledningen direkt. Efter 22 spelade minuter stod de 13-7 men bortalaget tryckte på och efter den första halvleken stod det 15-11.

Jätteryck bäddade för segern

I den andra halvleken ökade Sävehof på trycket och gick ifrån rejält. 21-12 efter 35 minuter slutade till slut med 35-18 till Sävehof.

Resultatet innebär att Sävehof går upp i serieledning på samma poäng som Skuru som igår vann med 37-27 över VästeråsIrsta HF.

Sävehof tar sig an fjärdeplacerade Höör i nästa omgång medan Önnered möter tabelljumbon Kärra.