Sävehof vann jämn rysare i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

16–16 efter första halvlek och 29–29 med en matchminut kvar. Champions League-mötet mellan Sävehof och Tatran Presov blev en rysare.

Men William Bogojevic satte det avgörande målet när slutsignalen hade ljudit och gav Sävehof en 30–29-seger.

Sävehof tog ett viktigt kliv mot slutspelet i Champions League under lördagskvällen när de besegrade slovakiska Tatran Presov. Men någon solklar vinst var det inte.

Jonathan Edvardsson inledde målskyttet för svenskarna, men därefter svängde matchen fram och tillbaka i en rasande fart.

Tätt följdes lagen åt och inget av dem lyckades skapa en ledning större än två poäng innan det kvitterades och ibland även vände. I halvtid stod det lika, och det var bra nära att Sävehof fick med sig ännu ett kryss efter den oavgjorda matchen mot Hallby senast.

Avgjorde på slutsignalen

Sävehof såg ut att gå mot seger men med mindre än tio sekunder kvar kvitterade gästerna. Partillelaget tog timeout och i samband med att slutsignalen ljöd drogs Gzim Salihi ned och domaren dömde straff. Den förvaltade William Bogojevic väl och fixade segern till Sävehof.

Gruppspelet i Champions League avslutas mot Sporting i Portugal nästa helg. Sävehof har efter hemmamötet med Tatran förbättrat chanserna att gå vidare till slutspelet.

”Vi går naturligtvis in med inställningen att få till en avgörande match om en vecka, fast vi kan inte fundera över den saken nu utan måste rikta all koncentration åt matchen mot Tatran”, sade tränaren Emil Berggren på Sävehofs hemsida inför lördagens match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.