Sävehofs Anders Forsell-Schefvert och Emil Berlin. Foto: Bildbyrån

Sävehofs magplask – förlorade mot jumbon

Sävehofs herrar satt i ett riktigt bra läge inför dagens Champions League-möte mot gruppjumbon Eurofarm Rabotnik. Vid vinst skulle man kliva förbi Sporting CP och upp på en andraplats i gruppen. Då floppade man rejält och låg under med hela sex bollar.

Sävehofs damer är vidare i Champions League-slutspelet efter en ödesmatch idag. För herrarnas del blev oddsen att gå vidare betydligt sämre efter en förvånansvärd förlust mot gruppjumbon Rabotnik med 31-32.

Gruppmotståndaren Sporting Lissabons seger tidigare i veckan hade gjort att Sävehofs herrar behövde poäng för att ta tillbaka andraplatsen och hamna på rätt sida strecket. Då skulle man behöva plocka poäng mot Eurofarm Rabotnik från Nordmakedonien, ett lag som man slog med uddamålet på hemmaplan tidigare i år, men det gjorde man inte.

Det gulsvarta bortalaget hade en tuff afton och fick under stora delar jobba med att jaga hemmalaget som hade minst en eller två bollar upp. Då kändes det också som att man var med i matchen men efter att man i slutet av den första halvleken bränt sex raka avslut, samtidigt som hemmalaget satt dit ssex stycken rann det iväg.

Paussiffrorna skrevs till 18-12 och Sävehof behövde rycka upp sig ordentligt direkt i andra vilket man också gjorde.

Efter tio minuter hade man knappat in åtta bollar och när William Bogojevic drog in 31-31 med endast en halvminut kvar kändes det som att Partillelaget räddat en poäng.

Men en sista kalldusch skulle komma och i matchens absolut sista sekund så lyckades Mirko Radovic smälla in segermålet

Därmed ligger Sävehof kvar som trea i gruppen och kan komma att behöva vinna sina två återstående matcher mot Tatran Presov (hemma) och Sporting Lissabon (borta) för att kunna avancera vidare från gruppen.