Serieledaren tappade poäng efter drama

Uppdaterad
Publicerad

Serieledaren Höör såg ut att stå för en mäktig vändning mot formstarka Västerås. Men i matchens sista sekund kvitterade bortalaget till 25–25.

Med cirka tio minuter kvar gjorde tabellsjuan Västerås ett ryck borta mot serieledaren Höör till 24-20. Men regerande mästaren kom igen och inom loppet av fem minuter hade Höör vänt till 25-24. Det såg också ut som att Höör skulle hålla ut och vinna mot formstarka Västerås. Innan matchen hade de vunnit fyra av de fem senaste matcherna.

Matchens sista skott

Men i matchens sista skott – med bara fyra sekunder kvar – kom kvittteringen. Frida Rosells skott kröp in med minsta möjliga marginal bakom Gry Bergdahl i Höör-målet.

– Jag tror att det här var viktigt för oss och det känns som att det här är en push på vägen framåt. Vi bevisar att vi verkligen kan och vi siktar att få vara med i slutspel, säger Västerås målvakt Josefine Hultberg Dahlgren till C More.

Besviken

I hemmalägret var det så klart helt andra känslor efter matchen.

– Det är för svajigt helt enkelt. Vi gör en bra start men sätter inte dit bollarna och därför får vi inte till trycket. Sedan gör vi det katastrof sista tio i första, säger åttamålsskytten Kristin Thorleifsdottir till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.