Skara vann i hemmapremiären

Efter förslust mot Skuru på bortaplan tog Skara sin första seger för säsongen, hemma mot favorittippade Boden.

Första halvlek var i jämnaste laget. Fram till 26:e minuten var det lika eller ett mål upp. Men Line Solsö Hindhede och Trine Leth satte några viktiga mål för Skara strax innan paus och hemmalaget gick till vila med 12-8.

Boden jagade

Skara höll i ledningen i andra halvlek men Boden gav inte upp. Med knappt fyra minuter kvar i matchen jämnade bortalaget ut genom Emmy Nordmark på straff.

Men Skara höll sina huvuden kalla och Lovisa Henriksson kontrade in hemmalagets sista mål. Nordmark skulle sätta ett straffmål till och blev med sina åtta baljor matchens meste målgörare. Men det hjälpte inte, Skara vann med 19-18 och kunde därmed fira sina första seger för säsongen.