Sävehof besegrade Skövde i tungviktsmötet

Repris på fjolårssäsongens final.

Då vann Sävehof tungviktsmatchen mot Skövde med 30-27.

– Spontant känns det verkligen som vi ska vara nöjda med det här, säger Olle Ek till C More.

Sävehof har inlett förlustfritt under de två första omgångarna och senast tog man en tung seger mot Ystads IF. I dag, när finalreprisen från i fjol spelades, fortsatte laget på segerspåret och visade återigen musklerna i vinsten mot Skövde med 30-27.

– Spontant så känns det verkligen som att vi ska vara nöjda med det här. Spelmässigt finns det alltid mer att jobba med, men det är klart vi är nöjda, säger åttamålsskytten Olle Ek till C More.

– Vi har en hel säsong att jobba på det.

13 minuter in i matchen såg det dock inte riktigt ut att gå Sävehofs väg. De hamnade i ett underläge med 6-7, innan bland andra färöingen Elias Ellefsen a Skipagötu gjorde fyra mål och vände siffrorna till 13-10 inför halvtidspausen.

Skövde hämtade dock upp siffrorna en aning och drygt sju minuter in i den andra halvleken hade man reducerat till 19-20.

Matchen fortsatte med jämna mått och lagen turades om att göra mål fram till slutminuterna – i en match som Sävehof kunde vinna med 30-27.

Matchens män blev Ek och Skipagötu med åtta respektive sju mål.

Skövde har nu förlorat två av sina tre första matcher denna säsong.