Fördel Skövde efter första semisegern

Skövde besegrade Sävehof i den första SM-semifinalen med 30-29. Framtidsnamnet Jack Thurin showade rejält med sina åtta fullträffar.

Skövde besegrade Sävehof i den första SM-semifinalen med segersiffrorna 30-29.

Och vilken batalj det blev.

Det var en händelserik första halvlek där lagen följdes åt. Skövde försökte höja matchtempot och sätta press på motståndarlaget och lyckades emellanåt. Och hemmapubliken verkade stortrivas för nog hördes de.

Hemmalaget låg dock hela tiden steget före tack vare säkert skytte av Rasmus Wremer, Adam Samuelsson och i synnerhet 20-årige framtidsnamnet Jack Thurin som var hundraprocentig i skyttet.

Om anfallsspelet i den första halvan av matchen var på en hög nivå, så kunde inte detsamma sägas om försvarsspelet som lämnade mycket att önska. Det rann i väg i målprotokollet och Skövde kunde gå till halvtidsvila med 14-12.

Sävehof glömde att komma ut

Första halvleken var jämn men detsamma kan inte sägas om inledningen av den andra akten. Inom loppet av sju minuter gick Skövde upp till ledning med 18-13. Nu var goda råd dyra för Sävehof som verkade ha glömt att komma ut till spel.

Bortalaget tog timeout och det gav resultat. Partilleklubben lyckades minska avståndet i målprotokollet och nu var det verkligen match.

Efter 45 spelade minuter ledde Skövde med 20-18 och fick försvara sig med näbbar och klor för att hålla i ledningen.

Het Helt Jepsen

Dansken Matias Helt Jepsen var, vad det verkade, extra intresserad av att bjuda hemmapubliken på en seger. Mittnian, ny för säsongen i Skövde, skruvade upp tempot och förde sitt lag upp till en 24-22-ledning.

Och det var som att Helt Jepsens agerande blev en handbollslektion för Thurin. 20-åringen, totalt åtta mål i matchen, fick fart under fötterna och var hela tiden spelbar. Med tre raka mål förde han sitt lag upp till en 29-27-ledning och där var matchen vunnen.

Fördel Skövde som nog får räkna med att möta ett revanschsuget Sävehof borta på måndag.

– Vi ska ta revansch, säger Sävehofs tränare Anders Eliasson till Sportkanalen.