Foto: Bildbyrån

Skurus tränare om Ulrika Olssons brutna kontrakt: ”Det finns bara förlorare”

Uppdaterad
Publicerad

Ulrika Olsson gick för en vecka sedan ut med att hon inte får förlängt kontrakt i Skuru. Enligt Olsson ska hennes ålder och eventuella tankar på familjebildning spelat in. Nu ger Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder sin bild av situationen.

– Ålder och familjebildning är absolut inte de grunder som det här beslutet har fattats på, säger tränaren till Sportbladet.

Efter att Ulrika Olsson gått ut i TV4 med att hon brutit sitt kontrakt med Skuru kommenterar nu lagets tränare Magnus Oscarsson Söder situationen.

– Vi ställer oss bakom beslutet som damelitkommittén tar utifrån det vi diskuterat, säger Oscarsson Söder.

Ulrika Olsson menade själv att klubben valt att inte förlänga hennes kontrakt nästa säsong på grund av hennes ålder och möjligheten till familjebildning.

– Klubben har valt att inte förlänga till nästa säsong och det som varit tungt är avsaknaden av dialog. När de väl för dialogen pratar de om att spelare i min ålder brukar tänka på familjebildning, vilket jag tycker är mest anmärkningsvärt. Det är omodernt i en damelitidrottsförening år 2021, sa Olsson till TV4.

”Bara förlorare”

Något som Oscarsson Söder menar inte stämmer.

– Ålder och familjebildning är absolut inte de grunder som det här beslutet har fattats på, säger han.

– Det är jäkligt tråkigt att det blivit som det blivit. Kortsiktigt finns det bara förlorare – Ulrika själv, laget och föreningen, säger Oscarsson Söder.

Skurus ordförande Jonas Johansson kommenterade händelsen förra veckan.

– De orden kommer inte från mig. Har den person som representerar klubben uttryckt sig så är jag den förste att skämmas ögonen ur mig och be om ursäkt som ansvarig för verksamheten, men jag säger ju OM. Det är ett spelarsamtal som havererat och som inte går att reparera, säger Johansson till SVT Sport.

ARKIV: Skuru upp i topp efter vinst mot Lugi (22 januari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.