Alexandra Bjärrenholt gjorde tre mål för sitt Skuru i den första semifinalen mot Skara som besegrades med 25-24. Foto: Bildbyrån

Skuru vann första semin efter drama

Uppdaterad
Publicerad

Seriesegraren Skuru vann mot slutspelsnykomlingen Skara med 25-24 i en dramatisk första semifinal.

– Det var skönt och viktigt att vi lyckades vända och vinna en så här jämn match. Men vi gör ingen perfekt match och har mycket att slipa på till på fredag. Det är alltid jämnt mot Skara, säger sjumålsskytten Vilma Matthijs Holmberg till Sportkanalen från Nacka Bollhall.

Hon såg ut att ha avgjort när hon vräkte sig fram på linjen och satte 25-23 med 1.34 kvar men Skara stretade emot och det var nerv ända till slutsekunden.

Med 41 sekunder kvar tog Skuru timeout vid ledning 25-24 och ville sedan hålla i bollen så länge som möjligt. Alexandra  Bjärrenholt var tvungen att ta ett avslut med 17 sekunder kvar men Skaras målvakt Lärke Sörensen limmade bollen och satte igång ett anfall. Det blev dock ingenting av med det utan bollen kastades bort.

”Sugna på att vinna i vår borg”

– Vi bör försöka få ett skott på mål och är besvikna över att vi inte lyckades med det men vi bjöd upp bra. Vi måste vinna en match borta och det är surt att vi inte lyckades i dag när vi var så nära. Nu är vi sugna på att vinna i vår borg, säger Skaras tremålsskytt Mikaela Johansson.

Skuru fick ett gyllene läge att vända matchen när laget spelade sex mot fyra vid underläge 17-18 i 1.37 men det gjordes inga mål under det numerära överläget. När Daniela De Jong satte 19-19 för Skuru med 13 minuter kvar var hemmalaget för första gången i andra halvlek ikapp efter att flera gånger legat under med tre mål.

Första gången som Skuru ledde i andra halvlek var när Daniela De Jong satte 21-20 med elva minuter kvar.

Skuru är storfavorit i serien. Skara har för första gången i klubbens historia gått till slutspel.

– Jag ser det som väldigt svårt över fem matcher att besegra serieettan, men sett till en match i taget finns det en liten möjlighet. Skuru siktar på SM-guld. Skara är novis i det sammanhanget, sade tränaren Magnus Frisk till egna hemsidan före matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.