Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se läckra ”japanen” i Skurus hemmaseger. Foto: Handbollsligan Live

Skuru vann och är på väg mot seriesegern i Handbollsligan

Uppdaterad
Publicerad

Skuru vann med 28-27 mot Skara och befäste serieledningen i Handbollsligan.

– Vi hade tre, fyra mål att gå på i slutet och blev lite stressade men klarade av att hålla undan. Matchtempot var lite lågt men vinst var det enda som spelade någon roll, säger Alexandra Bjärrenholt, som fick priset som bästa spelare i Skuru efter sex mål och tio assists till Handbollsligan live.

Skuru gjorde ett ryck i samband med ett läckert mål. Isabel Van Kerkvoorde avslutade med en japan för 23-19 där Bjärrenholt var med och byggde upp anfallet från vänsterkanten. Sedan räddade Skurus målvakt Rebecca Nilsson friläget från Melanie Felber, varpå Felicia Palm Robertsson satte 24-19.

”Fick inte stopp på Bjärrenholt”

Det var dock inte det avgörande rycket. Med 1.38 reducerade Carolina Grindbacka till 28-26 för Skara och laget plockade ut målvakten för att satsa på en extra utespelare. Med 21 sekunder kvar reducerade Aldis Heimisdotter, matchens lirare för Skara, till 28-27 men Skuru kunde hålla undan.

– Vi fick inte stopp på Bjärrenholt och det hon är bäst på. Vi är bra på att jaga men det räckte inte till. Vi hade behövt någon minut till. Vi har dock fått flera bitar på plats, säger Skaras Sara Johansson.

Skuru är tre poäng före Sävehof med tre matcher kvar att spela. Sävehof har fyra matcher kvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.