Spanjoren Viran Morros de Argila jublar under bronsmatchen mot Frankrike i handbolls-VM. Foto: Bildbyrån

Spanien knep bronset i handbolls-VM

Spanien knep bronsmedaljen i handbolls-VM.

Det blev seger med sex bollars marginal, 35-29, i söndagens bronsmatch mot Frankrike.

Spanjorerna tog kommandot från start och gick tidigt upp i ledning med 4-0. Det var en välspelad och underhållande handbollsmatch där Spanien hade ledningen med 16-13 i halvtid.

I andra halvlek utökade de försprånget och med cirka 20 minuter kvar skiljde hela sex bollar, 24-18.

Handbolls-VM

Spanjorerna spelade uppoffrande och ett exempel på det var att Angel Fernandez Perez kastade sig raklång efter en boll trots att laget då ledde med sex bollar i slutskedet av matchen.

Högernian Alex Dujshebaev – som var med och vann EM-guld i Kroatien 2018 – utmärkte sig med åtta mål vilket var flest av alla spelare på planen, inklusive Frankrike. Hugo Descat var målbäst i motståndarlaget med sju fullträffar.

Spanien höll undan till seger med komfortabla 35-29.

I finalen, som börjar 17.30, möts Sverige och Danmark. Sverige jagar då sitt första VM-guld sedan 1999. Den matchen kan du följa HÄR!

SE OCKSÅ: Sveriges krokiga väg till VM-final