Foto: IHF

Svensk handbollsmedalj i sanden

Uppdaterad
Publicerad

Sverige vann igår brons i World Beach Games i Qatar. Det är första internationella medaljen i beachhandboll.

– En obeskrivlig känsla, säger Sveriges bäste poängplockare Martin Käck, som dessutom klev in i målet och räddade ett straffförsök i avgörandet mot Qatar i bronsmatchen.

Sverige slog Ungern i kvartsfinalen men föll sedan med minsta möjliga marginal, i den sista ordinarie straffomgången mot Spanien i gårdagens semifinal. I bronsmatchen mot hemmanationen tog sedan Sverige revansch för missen i straffavgörandet

Qatarierna vann första setet med 16–8 men i andra var det Sverige som tidigt kopplade greppet och vann till slut med 21–16. Därmed fick matchen avgöras på straffar en sk shootout. Erik Wessberg satte avgörande 9–6-bollen.

– Vi gick in till den här matchen och var extremt sugna på bronset. Vi tappade medaljen i en liknande position i VM förra året och det var ingen i laget som funderade på något annat än tredjeplatsen i dag, säger Martin Käck som levererade 14 poäng framåt under matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.