Planenlig seger mot Kazakstan – Hagman med ny målshow

Uppdaterad
Publicerad

Sverige inledde huvudrundan i handbolls-VM med seger och siffrorna 55-20 mot Kazakstan.

Siffror som kan bli viktiga i en förmodad målskillnadsaffär om den sista kvartsfinalplatsen i gruppen.

– Vi hade som mål innan matchen att vi skulle ösa in mål, säger 19-målsskytten Nathalie Hagman till SVT Sport.

Svenskorna klev in i torsdagskvällens match mot Kazakstan med vetskapen om att Nederländerna ”bara” vann med ett mål i mötet med Rumänien. Ett drömresultat för svensk del.

Sedan tog man en planenlig tvåpoängare efter seger med 35 bollars marginal.

Handbolls-VM

Den svenska måljakten började dock trevande och det dröjde fem minuter av den första halvleken innan Sverige var i ledning. Därifrån gick det det smärtfritt och i halvtid var ställningen 21-10 till Sverige. Elva av dem kom från målsprutan Nathalie Hagman.

”Tjejerna var lite snåla...”

Hagman, som mot Puerto Rico satte nytt målrekord i landslaget, fortsatte sedan på inslagen väg när Sverige till slut vann med 55-20. Och 30-åringen var en stolpträff från sitt tjugonde mål i matchen, vilket hade inneburit nytt rekord.

– Jag var inte så väl medveten om det där rekordet. Jag kör på och försöker dra dit alla bollar som jag får. Tjejerna var lite snåla i dag, de kunde ha passat mig någon gång mer, säger Hagman skämtsamt till SVT Sport.

– Vi hade som mål innan matchen att vi skulle ösa in mål, vilket vi gör. I det stora hela gör vi en fin match, fortsätter hon.

Axnér om orosbilderna

Enda orosmolnet för svensk del var bilderna på Linn Blohm som grinade illa efter att ha trampat snett i andra halvlek.

– Hon såg inte alls för bedrövad ut sist jag såg henne, men jag har inte pratat med det medicinska teamet än så jag vet inte riktigt. Hon har haft en del stukningar tidigare och min erarenhet av det är att det inte behöver vara så illa, säger förbundskapten Tomas Axnér direkt efter matchen.

Landslagets presschef Daniel Vandor bekräftar för SVT Sport att förhoppningen är att Blohm ska röntgas i morgon (fredag).

På lördag väntar gruppettan Norge, som hittills gått rent.

– Norge har ett jättefint och bra lag, och det är något annat än matchen i dag. Men vi har en stor revanschlust från OS och vi kommer göra allt för att vinna matchen, säger Nathalie Hagman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet