Tobias Thulin blev stor matchhjälte för Sverige. Foto: Bildbyrån

Svensk seger – efter Tobias Thulins vassa räddningar i slutet

Uppdaterad
Publicerad

För andra gången den här veckan vann handbollslandslaget mot Spanien.

Tobias Thulin fixade segern med två viktiga räddningar i slutet.

Efter 33–30 i Linköping i onsdags vann Sverige nu med 31–30 i andalusiska Jaén.

Hemmalaget hade två lägen att kvittera i slutet, men Tobias Thulin räddade båda gångerna och såg till att Sverige tog fjärde raka segern i EHF Euro Cup.

Sverige tog kommandot redan efter ett par minuter och ledde sedan hela matchen. Som mest var ledningen uppe i sex mål, men spanjorerna kröp närmare på slutet. Målbäst framåt i Blågult var Emil Mellegård och Felix Claar, sju respektive sex mål.

Sverige, som förlorade bronsmatchen i hemma-VM mot just Spanien, toppar tabellen i EHF Euro Cup inför de två avslutande matcherna mot Tyskland (Kristianstad, 27 april) och världsmästarna från Danmark (Herning, 29 april).

Danmark är två poäng bakom och det enda laget som kan utmana om segern i turneringen, som spelas med de fyra länder som redan är direktkvalificerade för nästa års EM i Tyskland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.