Emil Mellegård Foto: Bildbyrån

Svensk storseger mot Algeriet i OS-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Sverige hade inga problem att vinna mot Algeriet.

Efter 36-25-segern väntar en direkt avgörande match mot Ljubomir Vranjes Slovenien imorgon.

Det krävs minst ett kryss för att Blågult ska säkra en OS-biljett till Tokyo i sommar.

Sverige inledde OS-kvalet med oavgjort mot Tyskland igår. Det följdes upp med en förväntad seger mot Algeriet där siffrorna sprang iväg till klara 36-25.

Det avslutande mötet med Slovenien blir därmed direkt avgörande för om Blågult kniper en OS-biljett eller inte.

Vid kryss är OS-platsen säkrad, men ska det bli seger i gruppen krävs sannolikt en seger med marginal då tyskarna, som vann sin match mot Slovenien med nio bollar, möter Algeriet.

– Det kommer bli en tuff match. De har världsspelare på alla positioner så det gäller att vi gör en 100-procentig match. Vi har mer att ge. Det ska vi visa i morgon mot Slovenien, säger Emil Mellegård.

Vilade flera spelare

Förbundskaptenen Glenn Solberg vilade flera tongivande spelare i lördagens match – bland annat startade Andreas Palicka, Jim Gottfridsson, Max Darj och Albin Lagergren på bänken.

Sverige hade tidigt en stor ledning och andra halvlek blev en rätt så avslagen historia. Niclas Ekberg och Emil Mellegård blev bästa målskyttar med sex fullträffar vardera.

Sverige och Slovenien, med svenska förbundskaptenen Ljubomir Vranjes, spelade oavgjort när lagen möttes i VM i Egypten tidigare i år. I det mästerskapet knep Blågult som bekant en överraskande silvermedalj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.