Albin Lagergren tvingas lämna EM-truppen. Foto: Bildbyrån

Svenska bakslaget: Lagergren lämnar EM inför kvällens semi

Uppdaterad
Publicerad

Här är svenska mardrömsbeskedet inför kvällens EM-semi.

Albin Lagergren har drabbats av hjärnskakning och missar resten av turneringen.

– Han fick en smäll i matchen mot Norge, det visade sig vara en lättare hjärnskakning, säger presschefen Daniel Vandor till SVT Sport.

– Oerhört tråkigt för Albin och det är förstås ett avbräck för oss som lag också, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson till svenskhandboll.se.

Det är lite av en minikris som drabbat Sverige på högernio-positionen. Först lämnade Johan Jakobsson på grund av huvudskada. Nu är Albin Lagergren drabbad.

– Vi kommer aldrig att chansa när det handlar om huvudskador. Vi får acceptera det läge vi nu har och göra det bästa av det, säger Andrésson till svenskhandboll.se.

Andreas Cederholm, GWD Minden, ansluter till truppen i Zagreb och är spelklar till kvällens nordiska drabbning mot Danmark.

”Hälsan går först”

– Han fick en smäll mot Norge och efteråt hade han huvudvärk, säger landslagsläkaren Daniel Jerrhag till SVT Sport.

– Det är alltid svårt med hjärnskakning. Han mådde bra på morgonen i går men på kvällen när vi hade träning fortsatte symptomen och då tog vi beslutet. Ett tufft beslut, han var bedrövad förstås, men hälsan går först, säger landslagsläkaren till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.