Melissa Petrén och Linn Blohm jublar under matchen mot Japan. Foto: Bildbyrån

Melissa Petrén lyste i VM-segern mot Japan

Uppdaterad
Publicerad

Tung svensk VM-seger och 34-26 mot hemmanationen Japan.

Och förmodligen fick Melissa Petrén, 24, sitt stora internationella genombrott.

– De säger det här bredvid och jag blir glad av att höra det, men det är inget jag funderat på, säger hon till SVT Sport.

Tre matcher – tre segrar.

Sverige har öppnat VM i Japan på ett bra sätt och mot hemmanationen i dag kom ett styrkebesked.

Handbolls-VM

Efter en svag inledning och underläge med fyra bollar, 1-5, tog Henrik Signell timeout. Men då vaknade Sverige till liv och bjöd på ett ursinnigt tempo.

Anförda av framför allt Melissa Petrén och Linn Blohm så visade Sverige upp en fartfylld handboll och öste in mål. I halvtid var ställningen hela 20-13.

Japan närmade sig en aning i början på andra halvlek, men Sverige var aldrig riktigt hotade utan vann komfortabelt med åtta bollars marginal, 34-26.

”Lång framtid i landslaget”

Melissa Petrén, född 1995 och till vardags proffs i Danmark, noterades för fem mål och sex assist i sin blott tionde A-landskamp.

– Hon springer omkring som hon har gjort 150 landskamper. Det är häftigt. Hon har visat sig mogen för den här nivån och har nog en lång framtid i landslaget, säger Henrik Signell till TV6.

Själv konstaterade Petrén ödmjukt:

– Kul att höra de orden. Det är klart att det betyder mycket för mig att som VM-debutant få göra en sån här match. När det går bra är det roligt att spela och det märktes nog på planen, säger hon till SVT Sport.

Var du i zonen?

– Ja, kanske. Jag använder inte sådana ord, men det kanske man kan säga.

Blohm målbäst i Sverige

Lekkamraten Linn Blohm, målbäst i Sverige med sju fullträffar, njöt av samspelet.

– Det är väldigt kul att spela med Melissa. Hon är en otroligt duktig handbollsspelare. Hon har visat i ligan vad hon går för, men det är coolt att hon kommer in med samma självförtroende här, säger Blohm till TV6.

Du har inte missat ett enda skott i VM än, 15 av 15?

– Nej, jag får hoppas att det fortsätter så, även om det blir tufft. Jättekul att få så mycket passningar, säger Blohm till SVT Sport.

Nu väntar Argentina på torsdag och sedan gruppfavoriten Ryssland på fredag.

MATCHFAKTA

Sverige–Japan 34–26 (20–13)

Sverige: Linn Blohm 7, Melissa Petrén 5, Jamina Roberts 4, Bella Gulldén 4, Marie Wall 3, Filippa Idéhn 2, Mikaela Mässing 2, Nathalie Hagman 2, Carin Strömberg 2, Olivia Mellegård, Hanna Blomstrand, Johanna Forsberg.

Japan: Yuki Tanabe 5, Haruno Sasaki 4, Hitomi Tada 3, Natsumi Akiyama 3, Mana Ohyama 2, Shiori Nagata 2, Yui Sunami 2, Asuka Fujita 2, Mayuko Ishitate, Tomomi Kawata, Chie Katsuren.

Publik: 2 100 (Park Dome, Kumamoto, Japan).

Sveriges återstående matcher:

* 5/12 Argentina (12.30).

* 6/12 Ryssland (12.30).

Vid en eventuell mellanrunda för Sverige väntar matcher 8, 10 och 11 december.

Semifinalerna avgörs den 13 december. Final och bronsmatch spelas den 15 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet