Foto: Bildbyrån

Sverige ställs mot regerande mästaren i EM

Uppdaterad
Publicerad

De svenska handbollsherrarna, som tog VM-silver tidigare i år, möter regerande mästaren Spanien i EM nästa år. Grupperna till mästerskapet är nu lottade.

– Spanien är varit ett av de absolut bästa lagen i världen de senaste tio åren och blir förstås en oerhört svår motståndare, säger förbundskaptenen Glenn Solberg till handbollsförbundet.

Utöver Spanien kommer Glenn Solbergs mannar att ställas mot Tjeckien, som fick lämna återbud till VM på grund av coronakaos, och Bosnien-Hercegovina.

– Tjeckien läste vi in oss på inför VM, men de kunde aldrig komma till Egypten så vi har inte mött dem på länge. Bosnien-Hercegovina har en fantastiskt bra målvakt i Benjamin Buric och liksom andra Balkanländer spelar de med stort hjärta och är svåra att möta när de har medgång, säger Solberg.

Inleds i januari nästa år

Grupp E i handbolls-EM i Ungern och Slovakien nästa år kommer att bli tuff. Där finns nämligen Sverige och den regerande mästaren Spanien. De två lagen tog silver respektive brons i VM tidigare i år.

De två bästa från varje grupp går vidare till huvudrundan.

Mästerskapet inleds den 13 januari 2022 och Sveriges grupp kommer att spelas i den slovakiska huvudstaden Bratislava. De övriga spelorterna är Budapest, Debrecen, Szeged och Kosice.

ARKIV: Sverige körde över Montenegro i EM-kvalet (30 april 2021)

Alla grupperna

Grupp A: Slovenien, Danmark, Nordmakedonien, Montenegro

Grupp B: Portugal, Ungern, Island, Nederländerna

Grupp C: Kroatien, Serbien, Frankrike, Ukraina

Grupp D: Tyskland, Österrike, Belarus, Polen

Grupp E: Spanien, Sverige, Tjeckien, Bosnien-Hercegovina

Grupp F: Norge, Ryssland, Slovakien, Litauen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.