Tobias Thulin och Eric Johansson var några av Sveriges utropstecken i storvinsten. Foto: Bildbyrån/TT

Sverige körde över Uruguay efter talangens show

Sverige var flera klasser bättre än Uruguay och vann med solklara 47–12, rekordstora siffror.

Elva av målen kom från svenska supertalangen Eric Johansson.

– Jag har haft det lite tuffare i första matcherna så det är skönt att det släpper för min del och få upp lite självförtroende, säger Johansson till SVT Sport.

Andreas Palicka satt på läktaren för matchen och Tobias Thulin fick starta i målet. 27-åringen fick inleda med att rädda tre av de fyra första skotten han fick mot sig. Det hjälpte Sverige att snabbt ta ett grepp om matchen till 4–1.

Thulin fortsatte starkt och svenska försvaret tvingade fram misstag från Uruguay. Samtidigt var Sverige effektiva framåt, där Hampus Wanne gjorde hela tio mål för svensk ledning 25–8 efter första halvlek.

Handbolls-VM

Med det rejäla övertaget kunde Sverige lufta truppen en hel del i andra halvlek. Men spelmässigt blev den svenska dominansen nästan ännu större. Det tog nästan tio minuter för Uruguay att göra mål, då var ställningen 31-9. Matchen slutade 47-12 efter att 22-åringen Eric Johansson hade stor show i andra halvlek. Han slutade på elva mål och åtta assist.

Rekordstor vinst

För Tobias Thulin blev det en riktigt fin match i målet, han räddade 68 procent av skotten han fick på sig.

– Det var fantastiskt att spela här i Scandinavium som är lite som hemmaplan för mig. Jätteroligt och kul att få göra en bra match och härligt stöd här, säger Thulin till SVT som utsågs till matchens lirare.

35 måls marginal är den största segermarginalen någonsin för det svenska herrlandslaget. Det tidigare rekordet sattes 2005 mot Australien, 49-16.

Efter att ha vunnit alla tre första matcher väntar nu spel i huvudrundan för Sverige där de får möta Island, Portugal och Ungern.