Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/SVT

Publiksuccé i handbolls-VM trots ”enorma” biljettpriserna – så mycket kostar det att se Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Handbolls-VM har varit en stor publiksuccé med idel utsålda arenor. Detta trots att biljetterna ofta kostar upp emot 1 000 kronor.

– Hade man tagit med hela familjen på ett sådant här event hade det varit enorma summor, säger supportern Daniel Göhlin.

Skandinavium i Göteborg har varit fullsatt i båda Sveriges gruppspelsmatcher, och stämningen har varit på topp.  

Men det är inte bara Sveriges matcher där biljetterna går som smör, det gäller i princip samtliga matcher som spelats hitills.

Handbolls-VM

– Det är tacksamt att vi har Danmark i Malmö, som fyller den arenan. Vi har Sverige i Göteborg som fyller arenan. Vi har Island i Kristianstad som fyller arenan, och vi har Kroatien i Jönköping som fyller arenan. Vi är lyckligt lottade, säger Krister Bergström, vd Handbolls-VM.

Men det är dyrt att se Sveriges matcher. I gruppspelet i Göteborg har priserna legat mellan 330-960 kronor, i huvudrundan mellan 435-1160 kronor och i slutspelet i Stockholm 170-2080 kronor. Nu på slutet har bara biljetter i det övrigt prisskiktet funnits kvar.

– Det är förfärligt, hur ska man ha råd?, säger supportern Enzo Ramos.

– Det är värt det för att se bra handboll i världsklass, säger supportern Sanna Lindberg.

Stefan Lövgren, ordförande för handbolls-VM, menar att priserna är naturliga när man är så nära mästerskapet.  

– Vi har haft väldigt billiga biljetter, eller jag tycker billiga biljetter, om vi pratar om 150 kronor styck och även 300. Men nu i slutet finns det inte så många biljetter kvar, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet