Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikael Appelgren och Michael Apelgren är besvikna över Sveriges andra halvlek Foto: Bildbyrån

Sveriges oro efter Kap Verde-matchen i handbolls-VM: ”En läxa för oss”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige var överlägset i första halvleken mot Kap Verde.

Men i andra halvleken, i sju mot sex, försvagades det svenska spelet rejält.

– Det gnager lite, om jag ska vara ärlig, säger assisterande förbundskapten Michael Apelgren.

Elvamålsledning i paus och totalt överlägsna i spelet, till seger med ”bara” sju mål, 34–27. Sveriges möte med Kap Verde hade två ansikten och det var främst då Kap Verde valde att spela sju mot sex i anfallet efter pausen.

– Vi går självklart in med inställningen att vi vill göra vårt bästa och lösa det här men vi har svårt med deras sju mot sex. Någonstans kanske man ska vara glad att man får det i den här matchen när vi leder stort och de får sådan träff så att vi kan titta på att förbättra vårt försvar i sju mot sex, säger målvakten Mikael Appelgren, som är besviken över insatsen i andra halvlek.

Handbolls-VM

– Vi blir lite bekväma, konstaterar han.

”Gnager lite”

Och den ena Mikael Appelgren får medhåll från den andra, Michael Apelgren, assisterande förbundskapten. Även han är missnöjd med spelet efter paus.

– Det gnager lite om jag ska vara ärlig. Vi hoppades vara bättre i andra halvlek. Det positiva med det är att vi får en del grejer att jobba med. De spelade en del sju mot sex och vi gjorde inte det så bra som vi önskade och lyckades inte hålla våra grunder riktigt så det är något att trycka på. Det är viktigt att lära sig något hela tiden, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet