Svenska laget släpps inte in i Tjeckien Foto: Bildbyrån

Sveriges EM-kval skjuts upp – OS-kvalet avgörs som planerat

Uppdaterad
Publicerad

Handbollsdamernas EM-kval mot Tjeckien, som skulle ha spelats den 25 och 29 mars, skjuts upp till i juni på grund av coronaviruset. Men OS-kvalet i Spanien kommer avgöras som planerat.

Europeiska handbollsförbundet har beslutat att flytta den tredje och fjärde omgången i EM-kvalet till veckan 1-7 juni, veckan efter att kvalspelet skulle ha avslutats.

Men trots coronavirusets spridning meddelar Internationella handbollsförbundet i ett pressmeddelande att Sveriges OS-kval i Spanien ska avgöras som planerat. Däremot kommer matcherna att spelas utan publik.

”Hälsan och säkerheten för lagen, ledare, funktionärer och fansen är av yttersta vikt. Vi får en nära kontakt med berörda myndigheter för att vidta nödvändiga säkerhetsåtgärder”, skriver IHF:s president Hassan Moustafa i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet