Sabina Jacobsen. Foto: Bildbyrån

Sveriges EM-kval på bortaplan utan publik

Uppdaterad
Publicerad

De svenska handbollsdamerna får spela sin EM-kvalmatch borta mot Tjeckien utan publik. Det meddelade Tjeckiska handbollförbundet i dag.

– Ändras läget agerar vi utefter det, säger Robert Wedberg, generalsekreterare på Svenska handbollförbundet.

Nästa vecka samlas det svenska damlandslaget för första gången i år. Först avgörs OS-kvalet i Spanien för att sedan spela EM-kval mot Tjeckien. I dag meddelade tjeckiska handbollsförbundet att mathcen i Zubri den 25 mars kommer spelas utan publik. Det är Tjeckiens regering som stoppat alla evenemang med fler än 100 åskådare på grund av coronaviruset.

– Vi följer utvecklingen och de riktlinjer vi får från Folkhälsomyndigheten, Utrikesdepartementet, Riksidrottsförbundet, Sveriges olympiska kommitté samt de internationella och europeiska handbollförbunden. Ändras läget agerar vi utefter det, säger Robert Wedberg, generalsekreterare på Svenska handbollförbundet.

OS-kvalet i Spanien och hemmamötet med Tjeckien den 29 mars kommer, som det ser ut nu, att spelas med publik.

Klipp: 3 tips: Bota din corona-oro

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.