Sverige är illa ute i handbolls-EM. Foto: Bildbyrån

Topplagen ökar pressen på Sverige i EM

Uppdaterad
Publicerad

Ryssland vände sent och slog Montenegro med 24–23, medan Frankrike i stället hade ett tidigt grepp men svajade på slutet när Spanien besegrades med 26–25.

De två uddamålssegrarna gör att läget blir allt tuffare för Sverige i mellanrundan i handbolls-EM.

Både Ryssland och Frankrike är fullpoängare och står på sex poäng med två matcher kvar att spela. Sverige har samtidigt en poäng inför fredagens match mot värdnationen Danmark, där förlust innebär att alla chanser till svenskt semifinalavancemang är borta.

Kritik

Matchen mot Danmark har föregåtts av stark kritik från Sverige och flera andra länder då arrangören Danmark plötsligt ändrade spelprogrammet.

– Det är inte en lägenhet vi ska köpa med 800 klausuler fram och tillbaka, det är handboll vi ska spela. I mitt perspektiv som tränare kan jag inte sitta och läsa 800 dokument på kvällen utan jag förhåller mig till det som EHF skickar ut två dagar innan där det står att vi ska möta Montenegro, sa svenska förbundskaptenen Tomas Axnén som också har förklarat att träningsförberedelsen skulle se annorlunda ut om man hade vetat om Danmarks planer.

KLIPP: SVT:s expert sågar domarna: ”Alldeles för låg nivå” (3 december 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.