Två möjligheter för Sverige att nå VM-semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Handbolls-VM närmar sig ett avgörande skede. Ikväll möter Sverige Norge och kan vid seger säkra en plats i semifinal.

– Det blir jättetufft. Vi och Norge är på samma nivå, säger målvakten Andreas Palicka till SVT sport.

Efter sex raka segrar i VM är det svenska laget fullt av självförtroende. Men det är den närmaste veckan som avgör om det blir succé eller inte. Till en början är det en skandinavisk uppgörelse, seger mot Norge ikväll eller Danmark på onsdag tar Sverige till semifinal i Hamburg.

Norge tog VM-silver för två år sen men föll mot Danmark i gruppspelet. Laget springer väldigt mycket och spelar en snabb handboll. Och som vanligt betonar de svenska spelarna vikten av försvars- och målvaktsspelet.

Handbolls-VM

– Det blir extremt viktigt att sätta hemlöpen i försvarsspelet, säger Palicka. Och att vi målvakter får bra träff.

På skadefronten kände Jesper Nielsen sig lite bättre i ljumsken igår men är osäker på spel ikväll. Jim Gottfridsson ersattes senast mot Tunisien på mittnio-positionen främst av Linus Arnesson som menar att laget måste bli ännu lite bättre, trots att man är obesegrade i VM.

– Vi måste höja oss, säger Arnesson. Det måste alla lag nu när de andra lagen blir bättre. Så fortsätta på det vi gör bra men höja oss.

Matchen drar igång 18.00 och du ser den i TV3.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet