Nielsen hoppas på spel efter skadan

Uppdaterad
Publicerad

Jesper Nielsen tvingades stå över matchen mot Tunisien med ljumskproblem. Men mittsexan har inte gett upp hoppet om ytterligare spel i VM.

– Vi tar det dag för dag, säger Nielsen till SVT Sport.

I går stod det klart att Jim Gottfridsson bara har minimala chanser att kunna spela mer i VM efter sin bristning i vaden.

Jesper Nielsen var ett frågetecken redan före turneringen. Han stod över träningsmatcherna mot Ryssland och var osäker på spel i premiären mot Egypten. Men sedan har det känts bra, tills nu.

Nielsen fanns inte med när Sverige krossade Tunisien med 35-23.

– Det är jättetråkigt. Det har känts bra i ljumsken de tidigare matcherna så det var ett bakslag att få problem igen, säger Nielsen till SVT sport.

Men den svenske linjejätten har inte gett upp hoppet om ytterligare spel i VM.

– Det gör ont, men det är inte så att jag inte kan gå. Men risken är att den (muskeln) går av helt och då är jag borta en längre period. Så vi försöker jobba upp den igen och förhoppningsvis blir jag spelklar igen. Vi får vi ta det dag för dag och se hur den svarar.

SDHL

HV71 logo

HV71

3 - 2

Luleå HF logo

Luleå HF

1-1, 1-1, 1-0
Kinnarps Arena, Jönköping

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.