Foto: C More/Bildbyrån

Vadbenet brutet – säsongen över för Ulrika Olsson

Uppdaterad
Publicerad

Säsongen är över för Skurus stjärna Ulrika Olsson.

Läkarundersökningen visade att vadbenet var av.

– Det är extremt tråkigt, säger hon i ett pressmeddelande.

Nu står det klart att Ulrika Olsson missar slutspelet efter skadan hon drog på sig tidigare i veckan. Hon har genomgått en läkarundersökning som visar att vadbenet är brutet.

– Tyvärr är säsongen över för mig. Nu stiger temperaturen och många roliga matcher väntar, så får man inte vara med. Det är klart att det är tufft, säger hon i ett pressmeddelande.

”Foten går åt fel håll”

Det var i måndagens match mot Skara som olyckan var framme. Hon landade illa efter en kollision och kände snabbt att något var fel.

– Jag känner direkt att foten går åt fel håll, att det är något som knäcker till och inte är som det ska. Jag har stukat tillräckligt många fötter under åren för att skilja på ont och ont.

Efter operationen väntar minst fyra månderas vila och sedan rehabilitering, men siktet är inställt på att ta sig tillbaka.

– Det är min absoluta förhoppning att det där inte var mina sista minuter som aktiv på en handbollsplan, säger hon.

KLIPP: Tionde raka hemmavinsten för Skuru (6 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.