Visumstrul stoppar Jesper Nielsen i EM-kvalet i Ryssland. Foto: Bildbyrån.

Visumstrul stoppar handbollskugge i EM-kval

Uppdaterad
Publicerad

Jesper Nielsen, Paris SG, en av Sveriges viktigaste spelare missar bortamatchen mot Ryssland i EM-kvalet. Anledningen är att han inte lyckades få visum i tid för resan.

Han hade med sig en kopia av sin försäkring till visumhandläggaren i Paris, men de krävde originalet. När han sen fick originalet var det för sent att ansöka. Matchen spelas i St Petersburg på onsdag.

– Jag kunde inte lämna in det någonstans förrän jag spelat klart våra matcher i Champions League. De godtog inte kopian och originalet fanns i Stockholm. När jag kom med originalet i tisdags (25 april) säger de att de inte kan utfärda visum förrän 15 maj och vi åker ju den 2 maj, säger Nielsen till SVT Sport.

”Sjukt tråkigt”

– Det känns väldigt olustigt och tråkigt så klart men jag hade inte kunnat göra mer än vad jag gjorde så det är som det är men det är sjukt tråkigt, summerar Nielsen strulet.

Det blir ett avbräck i den första matchen men han kan spela returen i Linköping på lördag.

– Det är inte önskvärt, sedan så har vi förmånen att ha många andra bra spelare men jag hade gärna velat ha med Jesper på onsdag, säger förbundkapten Kristjan Andrésson.

Men rutinerade Jonas Källman gör comeback.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.