IFK Ystads Oskar Cosmo skjuter. Foto: Bildbyrån

Ystad tog imponerande seger mot Alingsås

Uppdaterad
Publicerad

IFK Ystad tog två viktiga poäng borta mot Alingsås. Skånelaget hade ledningen stora delar av matchen och vann till slut med klara 31-25 – och klättrar nu i tabellen.

IFK Ystad hade en fin inledning mot Alingsås och hade efter knappt tio minuter spelade en 6-3-ledning. Men ledningen tappades ganska snabbt, och Alingsås såg ut som de brukar när de sex minuter senare hade en 8-7-ledning.

Det var dock Ystads kväll. För efter att Christoffer Schnell satt 9-8 till gästerna släppte de aldrig ledningen igen. Utan den bara växte och i halvtid var den fyra mål stor, 16-12.

Aldrig närmare än ett mål

Alingsås hade dock en stark upphämtning i andra halvlek. Efter att Ystad gjort 18-12 började hemmalaget komma ikapp, och reducerade med en kvart kvar till 19-20. Men där stannade det. Istället ryckte Ystad återigen och vann till slut med hela 31-25.

De två poängen för Ystad var viktiga i en ung och haltande tabell. Från tolfte till åttonde och sista slutspelsplats.

I Partille hade Sävehof och Rune Schröder lekstuga mot Helsingborg. Schröder gjorde åtta mål när Sävehof till slut vann med klara 32-24.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.