Tränaren Oscar Carlén och Jakob Nygren jublar. Foto: Bildbyrån

Ystads IF till europeisk cupfinal

Uppdaterad
Publicerad

I SM-slutspelet åkte Ystads IF:s handbollsherrar ut i kvartsfinal mot Lugi. Men efter dagens seger mot cypriotiska Anorthosis Famagusta ska de nu spela final i European Cup.

– Så jäkla härligt, säger tränaren Oscar Carlén till Ystads Allehanda.

Det var seger med tre mål som krävdes då Ystads IF idag tog emot Anorthosis Famagusta i det andra mötet av två i semifinalen i European Cup.

Man hade förlorat bortamötet med 26-24, men hemma i Skåne gjorde man det som krävdes och vann med 26-22. Därmed blev totalt seger med 50-48.

Nu är man alltså klara för final i European Cup som är den tredje högsta nivån av de europeiska klubblagsturneringarna inom handbollen.

– Det kändes som att vi verkligen behövde detta, och förtjänade detta efter allt slit. Det har varit lite motigt mot slutet. Jag tycker ändå vi spelat bra under förutsättningarna, men inte fått till det lilla sista. Framför allt i anfallsspelet, men även bakåt, säger Carlén till Ystads Allehanda.

I finalen möter man den grekiska storklubben AEK Aten som besegrade Gorenje Velenje från Slovenien i semifinal.

Finalmatcherna spelas den 15/16 maj och den 22/23 maj. Vilka som börjar hemma lottas på tisdag.

Senast ett svenskt lag var i final var säsongen 2014 då Sävehof besegrade RK Metaloplastika från Serbien. För Ystadlaget är det första gången de når final i Europa.

KLIPP: Sävehof klart för SM-final (22 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.