Spelsuget Skuru vann efter 19 dagars vila

Uppdaterad
Publicerad

Efter 19 dagars vila vann Skuru den första semifinalen mot gästande H65 Höör med 32-23.

– Det är superkul att få lira igen, säger Skurus Wilma Schelin till C More.

Ett landslagsuppehåll var anledningen till den långa pausen mellan kvartsfinalen och semifinalen. H65 fick vila i 13 dagar.

Efter 16-10 i paus kom H65 Höör närmare i andra och med knappt sex minuter kvar var det så jämnt som 26-23 men sedan ryckte Skuru ifrån igen.

– Det släpper i slutet. Vi kände aldrig att vi hade det och det var lite skakigt och när de närmade sig ryckte vi igen och det var en trygghet. De kunde inte kontra vidare och göra det jämnare, säger Elin Hansson.

”Ganska pinsamt”

Det var upprört i H65 efter den första halvleken. Det var en ilska riktad mot den egna prestationen.

– Den är ganska pinsam, ser inte ut som om vi kan spela handboll bakåt. Där måste vi förändra något. Vi smäller inte på ordentligt. Vi var laddade och förberedda i en hel vecka men det var vi tydligen inte, sade Amelia Lundbäck i pausen.

Andra halvlek var betydligt bättre men uppförsbacken från första halvlek var för stor.

– I dag går det inte helt enkelt. Vi fick lite starka ord i pausen från Ola (Månsson, tränaren) och det behövde vi också. Vi måste värna mer om bollen och får vara extra noga med det, säger Johanna Östblom.

Matchserien i bäst av fem matcher fortsätter i Höör på valborgsmässoafton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.