Lag Hasselborg tappade matchen mot japan Foto: TT Nyhetsbyrån

Lag Hasselborg tappade matchen mot Japan

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges curlingdamer åkte på andra raka förlusten i OS när Japan vann med 5-4. I matchens sista sten misslyckades Anna Hasselborg med att lägga sig bättre än den japanska och det blev en ny förlust.

– Det suger riktigt hårt, sade Sara McManus efter 4–5 mot Japan.

Duellen mellan tabellens topplag var jämn hela vägen. 2-2 efter halva matchen och först i åttonde omgången var det mer än en poängs ledning för något av lagen, när Sverige gick fram till 4-2. Japanskorna kvitterade till 4-4 i den nionde och med sista sten i tionde omgången hade Sverige fördel. Men den allra sista stenen blev inte perfekt och Japan kunde ta segern.

– Vi missbedömde den sista stenen lite. Det kändes som att den var hemma men sedan fick stenen det där lilla extra brytet, nu när stenarna är nyslipade. Vi var inte på tå. Den kändes hemma, sade Sara McManus.

– Mot Sydkorea hade vi inte tillräcklig koll på isen, men den här hade vi och den här borde vi ha vunnit.

Två matcher kvar

Svenskorna hade vid seger i praktiken säkrat en plats i semifinalen. Nu har man fem segrar och två förluster med två matcher kvar av gruppspelet; Kina och USA på onsdag.

-Det har varit en tung dag men vi tar med oss många grejer, sade McManus.

-Nu har vi fått in vanan med att spela med de här stenarna. Vi är spellediga i morgon (tisdag) och då kommer de att spelas ner ytterligare, så det kommer nog att vara ganska likt som det var i början av turneringen.

Tabellens fyra främsta lag går till semifinal, där ettan möter fyran och tvåan får ta sig an trean. Semifinalerna spelas på fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.