• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industrilokal i Bergsjödalen i Västra Götalands län med kraftig rökutveckling som följd, röken sprider sig i syd-sydvästlig riktning. Alla i området uppmanas att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Lyssna på Sveriges Radio för mer information. Industribrand i Bergsjön

Hanna Öberg vinnare av Jerringpriset: ”Helt sjukt”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska folket har sagt sitt. Det blir skidskytten Hanna Öberg som vinner Radiosportens Jerringpris för bästa idrottsprestation 2018.
– Jag vet inte vad ska säga, sade hon när hon tog emot priset.

Hanna Öberg, 23,  stod för en riktig skräll under OS i Pyeongchang, där hon åkte hem guldet efter felfritt skytte i distanstävlingen 15 kilometer. Hennes insats i stafetten ledde dessutom Sveriges stafettlag till ett nästan lika överraskande OS-silver.

Hanna Öberg vann i december också Bragdguldet för sina insatser under OS.

– Oj, alltså jag är nog mer nervös för det här än att stå och skjuta om ett OS-guld. Det här betyder jättemycket för mig. Att jag har kunnat beröra folk så som jag har blivit berörd av idrottsprestationer förut, det är så otroligt häftigt, sade en överväldigad Hanna Öberg från scenen.

– Att svenska folket har röstat fram mig idag, det är helt sjukt. Jag vet inte vad jag ska säga. Tack så mycket!

Till slut stod det mellan Hanna Öberg och orienteraren Tove Alexandersson.

De andra kandidaterna till Jerringspriset var Björn Goop (trav), Armand Duplantis (stavhopp), Sarah Sjöström (simning), Henrik Harlaut (freeskiing), Johan Kristoffersson (rallycross) och Tre kronor (ishockey).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer