Sjöström: ”En guldmedaljör borde fått det”

Publicerad

Sarah Sjöström tog OS-guld. Det gjorde även Jenny Rissveds. Men ingen av dem fick Jerringpriset. Istället gjorde två silvermedaljörer upp och en av dem fick priset. ”Det är klart att man hade velat att en OS-guldmedaljör skulle fått priset”, sa Sjöström efteråt.

Att Peder Fredricson fick Jerringpriset skapade stor glädje i Hästsverige men fick också omedelbart en del sura rubriker i sociala medier. Många menar att fel idrottare vann, andra hade större meriter under året helt enkelt. Även Fredricsons konkurrenter bland de nominerade hade gärna sett en OS-guldmedaljör  få Jerringpriset.

”Det är klart att man hade velat att en OS-guldmedaljör skulle fått priset”, sa Sjöström som dock prisades som Årets kvinnliga idrottare.

Sjöström inte förvånad

Men den svenska simdrottningen var inte förvånad. Hon trodde på Fredricson.

– Kände på mig att Stenson skulle få manliga och Jenny Årets prestation och jag årets kvinnliga idrottare. Då förstod jag att någon som inte fått något tidigare pris skulle få Jerringpriset, så har det sett ut tidigare.

– Sedan har han gjort fantastiska prestationer i OS och alla som var nominerade till Jerringpriset är ju värda att vinna.

Men om det skulle vara en OS-guldmedaljör som skulle fått det, vem skulle konkurrera med dig då?

– Ja det skulle vara dig då. säger Sarah och tittar på Jenny Rissveds som står bredvid (Rissveds vann Årets prestation).

– Någon av tjejerna skulle fått det, säger Sjöström och skrattar.

”En liten skräll”

Stenson var inte bitter över att han inte vann Jerringpriset.

– Det var väl en liten skräll att Sarah inte var med till de sista två, säger Stenson.

Han betonade att han inte var det minsta ”Tony Rickardsson-bitter” över andraplatsen bakom Fredricson.

– Golfen har många anhängare, men ridsporten har också otroligt många anhängare. Det är ju folkets pris, det är den som får flest röster som får det. Det är bara att gratulera, säger Stenson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer