Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marcus Ericsson och Linus Lundqvist. Foto: TT/privat

Ericsson hyllar svenske racingtalangen: ”Komplett förare”

Uppdaterad
Publicerad

Linus Lundqvist gör succé på racerbanorna i USA. 23-åringen leder Indy Lights  – matarklassen till Indycar – överlägset. SVT Sport har träffat Lundqvist som stått i pole position i fem av de sex loppen i årets serie och tagit tre segrar.

– Han är en komplett förare, säger Indy500-vinnaren Marcus Ericsson till SVT.

Efter tredjeplatsen i fjol är Lindqvist i förarsätet om en plats i Indycar 2023. Inför helgens deltävling på Road America, Wisconsin, leder svensken med hela 84 poäng tillgodo på danske teamkollegan Benjamin Pedersen.

Fjolårsmästaren Kyle Kirkwood och tvåan David Malukas tog båda klivet upp i Indycar efter säsongen. Återstår om Lundqvist har alla pusselbitarna som krävs för avancemang.

– Gör jag min grej, håller mig på banan och vinner race, så finns det en stor chans att jag sitter i en indycarbil nästa år, säger Linus till SVT.

23-åringen har redan skaffat sig en imponerande meritlista med bl.a seger i prestigefyllda brittiska formel 3-serien 2016 och den amerikanska F3-serien 2020. Nu har Linus stallchefernas ögon på sig och är ett hett namn i motorpressen.

Hyllas av Ericsson

Indy500-vinnaren Marcus Ericsson har sett Lundqvist utvecklas i USA och hyllar succésvensken från Tyresö utanför Stockholm.

– En otroligt spännande talang som kommer att bli väldigt duktig i framtiden.

Se hela mötet med Ericsson och Lundqvist här:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.