Här kastar Ericsson för New York Yankees: ”Helt galet”

Uppdaterad
Publicerad

Segern i Indy 500 har inte bara inneburit ära och en stor prischeck för Marcus Ericsson.

Den har även medfört flera ärorika uppdrag, på ett som brukligt späckat schema för vinnaren i det traditionstyngda loppet.

Under tisdagen fick han göra det första ceremoniella kastet på klassiska Yankee Stadium inför matchen mellan New York Yankes och Los Angeles Angels.

Han inledde tisdagen med att öppna Nasdaq-börsen i New York, och därefter väntade en pressträff och fotografering vid Empire State Building. Sedan rundade svensken av en förmodat omtumlande dag genom att få göra det första ceremoniella kastet på klassiska Yankee Stadium före matchen mellan New York Yankees och Los Angeles Angels i den amerikanska basebolligan, MLB.

– Jag har knappt hunnit andas ännu sedan jag gick i mål. Det har varit helt galet, sade Ericsson till Expressen under tisdagen.

I helgen är det emellertid tillbaka till vardagen för Marcus Ericsson, när Indycar-säsongen fortsätter med lopp i Detroit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.