Göran Harnesk och Storvreta IBK. Foto: TT/Bildbyrån

Elitlicenskravet inte aktuellt för SSL-klubbarna: ”Omöjligt”

Uppdaterad
Publicerad

Under gårdagen skulle beskedet om elitlicens ha kommit för SSL-klubbarna på både dam- och herrnivå.

Men nu skjuts kravet på eget kapital upp på grund av oroligheterna kring framtiden.

– Nu är det omöjligt att sia om en sådan sak, säger svenska innebandyförbundets generalsekreterare Göran Harnesk.

För att få spela i SSL, på dam- eller herrsidan, krävs en elitlicens från Svenska innebandyförbundet.

För att få elitlicens i innebandy måste varje SSL-lag uppvisa ett positivt eget kapital och ett SSL-lag som haft problem och hotats av nedflyttning är de regerande mästarna Storvreta IBK.

Igår skulle Svenska innebandyförbundet ha skickat ut besked om elitlicensen men på grund av oroligheterna kring coronaviruset så kom inget beslut.

– Tidigare har vi sagt att om laget inte klarar elitlicensen så åker de ur högstaligan. Men nu är det omöjligt att sia om en sådan sak. Så det kommer vi jobba med framledes, säger Göran Harnesk och fortsätter:

– Det har varit en process under fyra år och vi tänkte att det var i hamn. Att några skulle få en varning eller att några inte heller kan fortsätta. Men som omständigheterna är nu så har allt ställts helt på sin spets.

Anledningen till beslutet, menar Harnesk, är att ekonomin för både klubbarna och innebandyn i sig kommer att förändras helt under den kommande tiden.

– Det kommer innebära stora konsekvenser för oss. Vi kommer vara väldigt måna om att rapportera till riksidrottsförbundet (RF) om hur vi och klubbarna kommer att drabbas av det här, säger generalsekreteraren till SVT Sport.

Svenska innebandyförbundet har ännu inte beslutat om det kommer att bli något SM-slutspel för SSL.

KLIPP: Här är kaoset i sporten efter coronaviruset

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.