I klippet: Se Team Thorens 3-0, 4-0 och 5-0 i segern mot Falun. Foto: Expressen

Team Thoren stormar mot SM-final efter ny seger

Team Thoren har ena foten i SM-final.

Efter 6-2 i dagens semifinal borta mot Falun leder de matchserien med 2-0.

– Vi vinner matchen i den första perioden. Sedan finns det mer att önska spelmässigt, säger storstjärnan Emelie Wibron till Expressen.

Regerande mästaren Team Thoren har kopplat ett stadigt grepp om en finalplats och första chansen att avgöra kommer hemma i Umeå på onsdag.

Detta efter en andra raka seger i matchserien mot Falun.

Matchen var egentligen över redan efter den första perioden som slutade 5-0 till gästerna från Västerbotten.

– Vår förstaperiod är för dålig, det är där vi tappar matchen. Det kan man inte göra mot Team Thoren, säger Emelie Björklund till Expressen efteråt.

”Första perioden var jättebra”

Emelie Wibron, utsedd till världens bästa innebandyspelare 2022, satte ledningsmålet redan efter en och en halv minut. Och sedan rullade det på.

Slappnade Falun av blev de straffade direkt. Veera Kauppis 5-0 med bara två sekunder kvar av den första perioden var ett exempel på det.

– Första perioden var jättebra av oss. 5-0 borta mot Falun, det är svårt att toppa det. Vi hade med oss fötterna och satte våra lägen, då ser det ut så där, säger Veera Kauppi.

SVT sänder SM-finalen

Falun spelade upp sig, jämnade ut matchen och vann faktiskt de sista två perioderna med 2-1. Men då var Team Thorens försprång redan för stort. Segersiffrorna skrevs till 6-2.

I den första matchen i fredags vann Team Thoren med hela 10-3.

SM-finalen spelas lördag den 22 april i Avicii Arena i Stockholm och sänds i SVT.

I klippet: Se Team Thorens 3-0, 4-0 och 5-0 i segern mot Falun.

SE OCKSÅ: Falun rasar mot domaren efter bortdömda målet – se situationen (7 april 2023)