Finalrepris väntar i Globen: ”Spännande och tajt”

Uppdaterad
Publicerad

Regerande mästarna IKSU mot Kais Mora. Det är upplagt för en häftig finalrepris i Globen. – Det kommer att bli en spännande och tajt match, säger Iksus landslagsback Iza Rydfjäll till SVT Sport.

– Det är bra att det är två offensiva lag verkligen spelar en innebandy som är utvecklande, att det just två såna lag som står i final, att det som vinner i slutändan, säger Iza Rydfjäll.

I Umeå hoppas man så klart på nytt segerjubel, men Kais Mora vann i år serien och det står 1-1 i inbördes möten.

– Det gäller att älska läget. Att gå in och tro på det man gör. Det lag som vågar mest och spelar ut mest och tror på det man gör tror jag kommer att dra längsta strået, säger Iza.
 

”Storvreta är favoriter”

I herrarnas final är det Storvreta och regerande mästarna Falun som gör upp. Faluns skyttekung Alexander Galante Carlström är sugen på guld nummer 5 men lägger favoritskapet på seriesegraren Storvreta.

– Det är klart att den som vinner serien är favoriter. Men det kommer inte spela någon roll utan det är 50/50 skulle jag säga. Det är de två bästa lagen både på pappret och på planen som kommer göra upp om guldet. Bäst form för dagen vinner, säger han till Innebandymagazinet.

I Storvreta finns SSL:s poängkung Albin Sjögren.
– Vi har bättre bredd så vi kommer orka mer än vad Falun gör. Sedan har vi fler spetsspelare som kommer kliva fram på lördag, säger han till Innebandymagazinet.

SM-finalerna i Globen

Visa

Innebandy SM-final damer
12.10 Mora – Iksu

Innebandy SM-final herrar
15.10 Storvreta – Falun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer