Hjälten Maja Viström efter guldet: ”Det är helt sjukt”

Uppdaterad
Publicerad

Maja Viström gjorde två mål och var en av Team Thorens framstående spelare i finalsegern mot Pixbo.

Och SM-guldet betyder mycket för stjärnan.

– Det är så mycket känslor på en och samma gång, säger Maja Viström till SVT Sport efter vinsten.

Det blev ett rafflande avgörande i SM-finalen mellan Team Thoren och Pixbo. De förstnämnda blev pressade i slutet men lyckades dramatiskt hålla ifrån och vinna med 5-4.

Stor segerorganisatör blev Maja Viström, som bland annat gjorde två mål.

– Vilka jävla känslor på en och samma gång. Det är någonting vi har kämpat för så jävla länge. Vi har längtat efter att få spela en SM-final här (Avicii Arena). Det är många som får göra det för första gången. Det är otroligt skönt att vi får vinna det här, säger Team Thorens Maja Viström till SVT Sport och fortsätter:

– Jag är så jävla lycklig bara. Det är svårt att drömma om ett bättre slut än det här. Det kunde inte fått ett bättre slut. Det är så många känslor på en och samma gång. Det är helt sjukt.

”Rejäla framför mål”

Nycklarna till framgång?

– Vi är rejäla framför allt – rejäla framför mål. Sen har vi lite flyt, det är så det är ibland. Vi lyckas dra det längsta strået.

Hon hann bli nervös i slutet.

– Men sjukt nog så gick den här perioden otroligt snabbt. Sista minuten var riktigt lång, men så jävla roligt.

Hyllas av tränaren

Daniel Jernberg, tränare för Team Thoren, lyfter Viströms insats.

– Jag är sjukt stolt över tjejerna. Vi har många världsspelare i laget som pushar varandra och just i dag är det Maja Viström som verkligen kliver fram och visar vilken fantastisk spelare hon är. Hon är grym, säger han till SVT Sport.

– Hon njuter i att få spela de här matcherna. Det är fantastiskt att få ha henne här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.