Bilden är från en match ifjol. Foto: Erik Mårtensson/TT

IBK Dalen anlitar advokat och överklagar efter degraderingen

Uppdaterad
Publicerad

IBK Dalen blev nedflyttat från SSL – trots att säsongen inte var färdigspelad.
Nu anlitar de en advokat och överklagar beslutet till Riksidrottsnämnden.
– Vi har stora förhoppningar om att få igenom det, säger klubbdirektören Urban Karlsson.

Två omgångar återstod av damernas SSL när svenska innebandyförbundet tog beslutet att avbryta säsongen på grund av cornavirusets spridning. Svenska innebandyförbundet tog även beslutet att flytta ned de två lag som låg under strecket, Dalen och Skoghall. Detta trots att Dalen bara hade två poäng upp till Warberg, med två matcher kvar att spela – och därmed chans att klara kontraktet.

– Vi tycker att det är märkligt att Svenska Innebandyförbundet säger att man inte kan utöka SSL Dam men att man kan utöka många andra serier. Vi har sett hur de har förändrat i andra serier, vi kan ta damallsvenskan där man går från fyra åttalagsserier till en tio, tolv,tolv och fjortonlagsserie, säger Dalens klubbdirektör Urban Karlsson till Innebandymagazinet, och fortsätter:

– Och i division 1 norra herrar så var det snack om att bli 17 lag, så vad är grejen med att köra 15 lag i SSL Dam? Det känns jättemärkligt att ta ett sånt här beslut när vi har chansen att hålla oss kvar.

”Lex Dalen”

Nu har laget bestämt sig för att överklaga beslutet till Riksidrottsnämnden (Rin), och har anlitat en advokat för att få hjälp med den.

– Lex Dalen som vi kallar det. Vi kommer överklaga att damerna blivit nedflyttade till allsvenskan och vi tar hjälp av en advokat som ska hjälpa oss att skriva en överklagan till Riksidrottsnämnden, och vi har stora förhoppningar om att få igenom det här, säger Urban Karlsson, och berättar vidare att han redan varit i kontakt med Rin:

– Jag har pratat med Riksidrottsnämndens ordförande som sa att tycker ni så här så är det självklart att ni ska överklaga. Sen pratade jag med Svenska Innebandyförbundets jurist här på morgonen också för vi tycker inte att de har kommit ut med något beslut än till oss, vi saknar det. Vi skulle vilja ha ett skriftligt beslut och inte bara att det står på hemsidan att Dalens damer är nerskickade så det skulle de ta tag i och även tala om vad som gäller med överklagan och hur lång tid vi har på oss.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer