Rönnby Västerås vann mötet mot Karlstad Foto: TT

Karlstad-slarv gav Rönnby-seger

Uppdaterad
Publicerad

Ett på förhand jämnt möte. Ett under matchen jämnt möte. Ett ödesdigert slarv i den första perioden avgjorde SSL-mötet mellan Rönnby Västerås och Karlstad. Rönnby vann till slut med 2–1.

– Fantastiskt viktigt, precis vad vi behöver, säger lagkapten Elin Björkman till Eurosport.

Med samma facit de senaste fem matcherna och placeringarna efter varandra i tabellen var det svårt att se någon klar favorit i mötet mellan Rönnby och Karlstad.

De båda lagen har haft en tuff inledning på säsongen, med tunga förluster mot lag i den övre halvan av tabellen. Så det var två revanschsugna lag som möttes under kvällen.

Men ska man ta revansch finns lite utrymme för misstag, och det var just ett sådant som sänkte Karlstad och lyfte Rönnby.

Tidigt i den första perioden tappade Karlstad bollen på mittplan och en helt ren Angelica Nordfeldt kunde pricka in 1–0 till Rönnby, snyggt i krysset. Slarvet skulle visa sig kostsamt för bortalaget. Rönnby lyckades hålla det där målets avstånd, trots hög press från Karlstad, och vann till slut med 2–1.

– Fantastiskt viktigt, precis vad vi behöver. Vi haft tungt på senaste tiden, säger Rönnbys lagkapten Elin Björkman till Eurosport.

Hon lyfter de två första perioderna som matchavgörande.

– Vi har bra tålamod och jag tycker inte att Karlstad hänger med där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.