Växjö Vipers Foto: Bildbyrån

Anklagade Växjöspelaren talar ut – och polisanmäler

Publicerad

”Jag hörde att din bror var bög, fyfan vad hemskt”, ska Växjöspelaren sagt till Jönköpingsspelaren Otto Weidman enligt spelaren själv. Nu pratar den anklagade spelaren ut i Smålandsposten – och han är ångerfull. Men enligt honom själv han har inte sagt de orden han anklagas för och har nu valt att anmäla Weidman för förtal.
– Jag kan inte acceptera att jag hängs ut för något jag inte har sagt. Jag kände mig kränkt och uthängd,säger han till Smålandsposten.

Det var för fyra dagar sedan, i SSL-matchen mellan Jönköping och Växjö, som en spelare i hemmalaget Växjö i slutet av matchen, enligt Jönköpingspelaren Otto Weidman ska ha sagt till honom: ”Jag hörde att din bror var bög, fyfan vad hemskt”.

Så här uttryckte sig Weidman på Twitter.

Efteråt har den anklagade spelaren  fått kritik från flera håll, bland annat av storstjärnan Alexander Galante Carlström, som sa:

– Att säga saker i stridens hetta är okej, men det här är inte okej. Man kan säga andra saker än att hoppa på homofobiska saker. Jag tycker det är förfärligt att man ska behöva hoppa på en bror till spelaren. Det hör inte dit, sade Galante Carlström till SVT Sport.

Han har också anmälts av Jönköping till Svenska Innebandyförbundets juridiska nämnd.

”Inget jag står för”

Men nu, i en intervju med Smålandsposten, lyfter den anklagade spelaren på locket och ger sin version. Han berättar att han sagt delar av det han anklagats för – men inte allt.

– Jag vill inte förringa det jag har sagt. Jag valde fel ord och det blev fel. Men att jag har sagt ”fy fan vad hemskt” stämmer inte, säger han till Smålandsposten.

I stället säger han att han sa: ”Jag hörde om din bögbrorsa”.

Inte på något sätt okej, enligt honom själv – men en skillnad.

”Jag hörde det jag hörde”

– Bög ska man aldrig kalla någon. Men att lägga till att jag ska ha sagt att det är hemskt, det ger en helt annan touch på meningen. Den betyder att jag är homofob. Där har jag tagit väldigt illa vid mig. Jag tycker inte att det är hemskt eller fel att vara homosexuell. Jag har själv homosexuella vänner och homofobi är inget jag står för. Det var mer ett svar på tal, när han sagt fula saker till mig under matchen. Det rann över och det blev fel. Jag valde fel ord och det är jag ångerfull för.

Och Otto Weidman har svarat:

– Jag hörde det jag hörde och han hörde väl det han hörde. Ord mot ord. För mig är innebörden det viktigaste och inte exakt vad som har sagts, säger Otto Weidman till Smålandsposten.

Anmäler för förtal

Växjöspelaren har nu polisanmält Otto Weidman för förtal. Något Weidman själv inte vill kommentera.

– Jag kan inte acceptera att jag hängs ut för något jag inte har sagt. Jag kände mig kränkt och uthängd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Innebandy homofobkommentar

Mer i ämnet