Foto: Bildbyrån

Landslagsstjärnan om homofobiska hånet i SSL: ”Väldigt ovanligt”

Publicerad

I söndags vann Jönköping över Växjö i SSL, men rubrikerna efter matchen handlade om att en Växjöspelare uttryckte sig homofobiskt mot Jönköpings Otto Weidman. Enligt landslagsstjärnan Alexander Galante Carlström är den formen av incident något sällsynt.
– Det är det första fallet under alla år jag har spelat innebandy. Jag skulle säga att det är väldigt, väldigt ovanligt, säger han till SVT Sport.

Växjöspelaren ska ha sagt ”jag hörde att din bror var bög, fyfan vad hemskt”. Spelaren stängdes inte av, men klubben har tagit avstånd från kommentaren och spelaren har bett om ursäkt till Weidman.

Galante Carlström fördömer agerandet kraftigt.

– Att säga saker i stridens hetta är okej, men det här är inte okej. Man kan säga andra saker än att hoppa på homofobiska saker. Jag tycker det är förfärligt att man ska behöva hoppa på en bror till spelaren. Det hör inte dit, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Innebandy homofobkommentar

Mer i ämnet