Foto: Arkivbild - Bildbyrån

Efter homofobkommentar – Vipersspelaren frias

Publicerad

En innebandyspelare i Växjö Vipers frias nu av innebandyns juridiska nämnd efter att han påstås ha fällt en homofobisk kommentar mot en spelare i Jönköpings innebandyklubb under en match.

Det var under en innebandymatch den 14 oktober där Växjö tog emot Jönköping på hemmaplan som en incident inträffade mellan två spelare på planen. Kort efter slutsignalen twittrade JIK-spelaren Otto Weidman att han blivit verbalt attackerad av en spelare i Växjö Vipers.

Enligt Weidman ska växjöspelaren ha sagt: ”Jag hörde att din bror var bög, fyfan vad hemskt”.

Försvarar sig från anklagelser

Men i en intervju med Smålandsposten fem dagar efter händelsen, lyfter den anklagade spelaren på locket och ger sin version. Han berättar att han sagt delar av det han anklagats för – men inte allt.

– Jag vill inte förringa det jag har sagt. Jag valde fel ord och det blev fel. Men att jag har sagt ”fy fan vad hemskt” stämmer inte, säger han till Smålandsposten.

I stället säger han att han sa: ”Jag hörde om din bögbrorsa”.

Inte på något sätt okej, enligt honom själv – men en skillnad.

Frias utan bifall

Under onsdagen meddelade den juridiska nämnden (JN) att fria spelaren i Växjö;

”Mot bakgrund av NN :s bestridande av händelseförloppet finner JN att anmälaren inte kunnat styrka att NN skulle handlat på så vis som anmälan gör gällande. JN anser därmed att NN skall vara fri från ansvar avseende vad han anmälts för.” 

”Inte tagit ställning”

Jag har inte läst beslutet, men någonting har blivit sagt under situationen på planen mellan dessa två spelarna. Ett sådant beteende ska beivras och det är det viktiga. Vi har inte tagit ställning till beslutet, men vi ska ha en diskussion med både styrelsen och med Otto Weidman. När vi kommit fram till en slutsats kommer vi att göra ett uttalande, säger Peter Lundblad som är vice ordförande i Jönköpings IK.

SVT Nyheter Småland har försökt nå Växjöspelaren för en kommentar men utan framgång.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Innebandy homofobkommentar

Mer i ämnet