Foto: Arkivbild – Bildbyrån

Vipersspelare anmäls för homofob kommentar

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpings innebandyklubb väljer att anmäla Växjöspelaren som ropade en homofobisk kommentar till en JIK-spelare i slutet på matchen i söndags.

– Vi kan inte låta den här handlingen passera utan att den går upp till förbundet. Det är en markering om att det passerades en gräns i söndags, säger Dan Nordlöf som är ordförande i JIK. 

Incidenter inträffade i det småländska derbyt mellan Växjö Vipers och Jönköping IK. JIK-spelaren Otto Weidman fick i slutet på matchen både ta emot ett rapp av en klubba och en homofobisk kommentar från en Vipersspelare. En händelse som Weidman senare berättade om på sociala medier.

Innebandy homofobkommentar

Inleder samarbete

Efteråt tog Växjöklubben tydligt avstånd från händelsen och åkte till Jönköping för att reda ut vad som hänt. Nu är det bestämt att klubbarna kommer att inleda ett samarbete i arbetet med värdegrunder inom sporten. 

– Vi är två av Smålands största innebandyklubbar och det är ingen tvekan på att vi kommer inleda ett samarbete. Den konkreta planen är inte klar ännu med vi är överens om att arbeta ihop, säger Dan Nordlöf.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Innebandy homofobkommentar

Mer i ämnet