Mika Kohonen är klar som assisterade tränare för Storvreta. Foto: Bildbyrån/montage

Klart: Mika Kohonen ny tränare i Storvreta

Uppdaterad
Publicerad

Från och med februari kliver innebandyikonen Mika Kohonen in i en ny roll och blir tränare för sin gamla klubb Storvreta IBK. Idag presenterades 42-åringen som ny assisterande tränare på Storvretas hemsida.

– Jag är där för att hjälpa laget och hjälpa killarna och tävla, det är det enda som gäller, säger Mika Kohonen i pressmeddelandet.

Jakten på att få in Mika Kohonen i Storvretas tränarstab har pågått sedan klubben sparkade den tidigare huvudtränaren Andreas Harnesk, en jakt som SVT Sport kunde berätta om den 3 januari.

Då bekräftade Storvretas sportslige ansvarige Henrik Ededahl att man hade intresse för Kohonen men att ingenting var klart.

– Vi har pratat med Mika att komma och stötta Kristofer Widlundh tills vi hittat en permanent lösning, sa Ededahl då.

Och idag presenterade klubben Kohonen direkt via ett pressmeddelande.

− Storvreta IBK är stolta över att få tillbaka Mika Kohonen i föreningen. Mika har betytt, och betyder, otroligt mycket för att vi är där vi är idag. Mika som person bidrar med sin professionalitet och kunnande, säger Ededahl på Storvretas sajt.

42-årige Kohonen kommer senaste från spel i finska högstaligan och klubblaget Happee där han spelade fram till slutet av förra året då han drog av hälsenan.

− Situationen är lite speciell. Hälsenan gick av när jag spelade med Happee i Finland och det blev ju klart ganska snabbt att jag är sjukskriven sex månader som spelare. Sen måste jag hem till familjen, jag är pappa till två söner och jag har varit ifrån familjen i fem säsonger, säger Mika Kohonen på Storvretas sajt.

ARKIV: Storvreta fyllde 30 år – så firade klubben (12 november 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.