Falun-highfives från tidigare match. Foto: Bildbyrån

Kvitterat i semin – Falun vann klart

Linköping överraskade favorittippade Falun och vann med 9-5 i första semifinalen i måndags – två dagar senare ”stal” Falun tillbaka en bortaseger. 6-2 skrevs slutresultatet till.

– Hemma var jag ju klappkass. Jag fick en bättre start i dag så det var skönt, säger Falunmålvakten Johan Rehn till C More.

Johan Rehn höll länge nollan. Bara tio minuter återstod när Linköpings Felix Lanver reducerade till 4-1 i powerplay.

– Klart man vill hålla den där nollan när det är så pass nära, säger Rehn till C More.

Hans motsvarighet i Linköping tyckte att effektiveten blev avgörande.

– Det känns som att effektiveten vi hade i måndags hade dem i dag, säger Linköpings burväktare Robin Laakso.

Han tvivlar inte på att hans gäng kan åka tillbaka till Falun och ta en ny bortaseger på fredag.

– Gör vi det lika bra (som i match 1) vinner vi igen, säger Laakso.

”Bättre vilja”

Falunbacken Johan Fahlström spelade en huvudroll inför de 2018 åskådarna i Linköpings sporthall. Han var högst delaktig i att gästerna kunde rycka till sig ett försprång på fyra mål i andra perioden. Hans förklaring inför sista perioden var enkel.

– Det är bättre inställning från laget i dag. Bättre vilja, säger Fahlström till C More.

23-åringens 2–0-mål var en stark individuell prestation medan hans andra fullträff i andra perioden handlade om prickskytte.– Jag har ett okej dragskott som jag kanske borde använda mer. Nu fick jag bollen på kanten och skickade jag den mot mål och det gick, säger han.

Även Alexander Galante Carlström – nyligen utnämnd till världens bäste innebandyspelare – blev tvåmålsskytt i 6–2-segern.