Pixbo klart för SM-final – tre mål av ”världens bästa”

Uppdaterad
Publicerad

Pixbo är klart för final efter 3-1 i matcher mot Endre.

Eliska Krupnova, utsedd till världens bästa spelare i fjol, blev tremålsskytt i 8-4-segern.

– Jag är så stolt över mitt lag just nu, säger Pixbos Emma Stenberg till Sportexpressen.

Efter Pixbo-seger med 8-5 i den första semifinalen har de två senaste matcherna varit desto mer rafflande. Avgörandena har kommit efter förlängning där Endre drog det längsta strået i match två och Pixo i match tre.

Därmed hade Pixbo 2-1 i matcher inför fredagens möte.

– Vi har inte varit så där supernöjda med de tre tidigare matcherna, säger Pixbos Emma Stenberg.

Snyggt 5-1-mål

Rafflande blev det inte den här gången. Gästande Pixbo öppnade målskyttet redan efter 30 sekunder och tio minuter senare gjorde Eliska Krupnova 2-0.

För Krupnova stannade det inte där. Tjeckiskan, som utsågs till världens bästa spelare i fjol, gjorde både 5-1 och 6-1 för gästerna.

Vid 5-1-målet var det Krupnova som på egen hand skapade utrymme innan hon drog iväg ett rejält dragskott och utökade Pixbos ledning.

”Det här vi kämpat för”

Halvvägs in i den sista perioden hade Pixbo gjort 8-1 och finalplatsen var klar. Endre gjorde visserligen matchens tre sista mål men Pixbo vann med 8-4 och spelar final nästa helg.

– Det känns helt fantastiskt. Det är det här som vi hela tiden har kämpat för. Jag är så himla stolt över mitt lag just nu, wow, säger Stenberg.

Endres Elin Roos medger att Pixbo var för bra i dag.

– De är numret för stora. Vi har visat stor och stark karaktär genom hela slutspelet men man kan inte lösa alla knutar. Pixbo är ett bra lag, säger Roos.

I finalen ställs Pixbo mot Rönnby eller Thorengruppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.