Pixbo starkast i viktiga poängkampen

Uppdaterad
Publicerad

Hemmalaget Pixbo tog revansch efter förra mötet med Sirius och kontrollerade stora delar av matchen. Segern innebär att de nu går om Sirius i tabellen.

– De här matcherna är viktiga att vinna, säger Pixbos Gustav Fritzell till SSL-play.

Tabellnian Pixbo ställdes mot sjuan Sirius när herrarnas SSL drog igång igen efter ett landslagsuppehåll.

I föregående möte mellan lagen, i början av januari, vann Sirius med 6-5.

Nu var det Pixbo som började piggast och i slutet av andra perioden var det dominans från hemmalaget. Men Sirius lyckades hämta upp 6-2 till 6-4 inför den tredje perioden där det blev något jämnare.

Till slut hittade dock Pixbo rätt i målet igen, och 7-4 var ett faktum. När det även blev 8-4 hade Pixbo verkligen kopplat greppet om matchen. Med två minuter kvar kom även 9-4, det i boxplay.

”Viktig match för oss”

Pixbo nollade därmed Sirius i tredje perioden och i och med vinsten går Pixbo upp på samma poäng som Sirius, men har bättre målsskillnad än Uppsalalaget.

– Självklart jätteskönt, det här var ju en minst sagt viktig match för oss, säger Pixbos Gustav Fritzell till SSL-play.

– Även om vi släppte två mål där (i andra perioden) tyckte jag ändå att vi spelade bra. Jag tycker vi kontrollerade det bra i tredje ändå. De här matcherna är viktiga att vinna, så lite extra gött med tre poäng idag.

Sirius Joakim Olsson:

– De vill mer än oss idag. Vi vet att vi kan spela bra innebandy men Pixbo var bra idag, det finns inget mer att säga om det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.